Basilikabakad färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Gott till en grillad kött- eller fiskbit på sommaren

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • Ugnsfolie
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka färskpotatis i lättsaltat vatten i 10 minuter. Låt svalna något.
    2. Mortla eller mixa basilika med flingsalt, vitlöksklyfta och rivet skal av 1 sköljd citron.
    3. Tillsätt juicen från halva citronen. Vispa i olivolja.
    4. Lägg potatisen på ett rejält ark dubbelvikt ugnsfolie. Häll dressingen över och förslut kanterna noga. Lägg på grillen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    The_mama97mia 22 maj 2008

    [recept[15972[/recept] Smakkombinationen är så god. Jag gör min som en potatissallad, men kan köpa att göra det på grillen med. Citron o basilika o potatis är super.

    mmarabou 3 juli 2012

    Oj oj OJ vad gott det här var!!!! Vi la även i lite parmesanost och det passade jättebra också. Helt klart 5 poäng!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben