Basilikadoftande Kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Toppengod paj att ha på buffébordet och med sig på picknick.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl parmesanost
  • 125 g margarin
  • 3-4 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 5-6 dl urbenat stekt kycklingkött i bitar
  • 3 bitar soltorkade tomater i olja, gärna med vitlök
  • 1 stjälk bladselleri
  • 50 g smulad ädelost
  • 1 tsk torkad basilika
  • Lite peppar
  • 3 ägg
  • 2½ dl vispgrädde eller kaffegrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Klä en form, ca 27 cm i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel och kyl den ca 30 minuter.
    2. Förgrädda den i 200 grader i ugnen i ca 7-8 minuter. Tag ut formen. Lägg på kycklingköttet och strö på finhackade soltorkade tomater, finstrimlad selleri och smula sist över osten. Krydda.
    3. Vispa ihop ägg och grädde och häll blandningen över pajen. Grädda tills pajen fått en fin färg och fyllningen nästan stelnat, ca 35 minuter. Servera med en stor blandsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben