Basilikalamm i grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättlagat och kalasgott.

Ingredienser

  • 1 kg lammsadel eller kotlettrad
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 tsk basilika
  • 1 kg potatis
  • 4-8 schalottenlökar
  • 4 tomater
  • 1 squash, ca 200 g
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • 1½ msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Sås
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kesella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatisen och skär den i knubbiga bitar. Lägg dem i en smord liten långpanna. Skala lökarna och dela dem om de är stora. Lägg dem i långpannan. Droppa över lite olivolja. Lägg köttet mitt i långpannan. Krydda det med salt, peppar och basilika. Stick i en köttermometer och stek tills termometern visar 70-72 grader, ca 1 timme.
    3. Dela tomaterna. Skär squashen i tjocka skivor och halvera dem. Banda samma olja, soja, salt, peppar och pressad vitlök. Ta ut formen när ca 30 minuter återstår av stektiden.
    4. Lägg grönsakerna runtom och droppa marinaden över grönsaker och potatis. Ställ tillbaka långpannan i ugnen och stek klart. Mosa fetaosten och rör ut den med kesella. Smaka av om det behövs lite salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben