Basilikamarinerade räkor

Serverar: 8 portioner

En jättegod förrätt

Ingredienser

  • 1,4 kg räkor med skal (ca 6 hg skalade)
  • Marinad
  • 1,5 dl finstrimlade soltorkade tomater i olja (ca 10 st)
  • 4 dl strimlad basilika (ca 2 krukor eller 2 pkt djupfryst)
  • 1,5 dl olivolja
  • 4 msk balsam- eller sherryvinäger
  • 4 tsk honung
  • 2 tsk finstrimlat apelsinskal
  • 2 dl skållade, urkärnade och tärnade tomater (ca 4 st)
  • Instruktioner

    1. Blanda samman marinaden och lägg i räkorna. Blanda väl och ställ dem kallt ca 30 min - inte längre för det kan göra räkorna mjuka.
    2. Lägg salladsblad på assietter eller i vinglas och fördela räkorna över. Garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben