Basilikapesto

Serverar: 2-3 portioner

En smakrik pesto utan tillsatser. Passar till pasta eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel. Doppa gärna ett gott bröd i peston.

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven västerbottenost
  • ¾ dl olivolja
  • ½ dl salta jordnötter
  • Ca 1 krm salt
  • Ca ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Ca 1 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Kör basilika, jordnötter, vitlök och västerbottenosten med en mixerstav. Tillsätt olivolja i en fin stråle. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ros 7 mars 2010

    Tips: Använd olika örter, nötter, ostar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben