Basrecept - glutenfritt - tekakor, korvbröd, hambugerbröd
Ett toppenbra basrecept för tekakor, korvbröd, hambugerbröd och baugetter.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
50 g flytande margarin
3 dl mjölk
2 dl kesella
1 ägg
1/2-1 dl vit baksirap (den större mängden till tekakor)
1 dl Dansukker Fibrex
1 tsk salt
8-9 dl glutenfri mjölmix
Ev. sesamfrön
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, margarin, ägg, och sirap och rör om väl.
- Blanda i fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av en degskrapa. Dela degen i 16 bitar som kavlas ut till runda kakor eller formas till avlånga korvbröd/minibaguetter.
Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö på sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen 250 grader tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)