Basrecept - glutenfritt - tekakor, korvbröd, hambugerbröd

Ett toppenbra basrecept för tekakor, korvbröd, hambugerbröd och baugetter.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 50 g flytande margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • 1/2-1 dl vit baksirap (den större mängden till tekakor)
  • 1 dl Dansukker Fibrex
  • 1 tsk salt
  • 8-9 dl glutenfri mjölmix
  • Ev. sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, margarin, ägg, och sirap och rör om väl.
    2. Blanda i fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
    3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av en degskrapa. Dela degen i 16 bitar som kavlas ut till runda kakor eller formas till avlånga korvbröd/minibaguetter. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 250 grader tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    38 min
    24-25
    12
    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben