BBQ marinerad kycklinggryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 35 minuter

En enkel gryta, som med fördel kan göras i förväg.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 3 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 liten bit vitkål
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • Maizena brun redning
  • Marinad
  • 1 singel vitlök
  • 6 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl soja
  • 1 dl rapsolja
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöken, blanda alla ingredienser till marinaden. Tärna kycklingen och lägg i påse, häll på marinaden. Låt stå i minst 1 timme. Strimla morötter, vitkål och purjolök fint. Sila av marinaden från kycklingen och fräs på i en gryta. Fräs på grönsakerna var för sig och häll i grytan med kyckling. Häll på en liten skvätt vatten och låt småputtra c:à 5 minuter. Tillsätt turkisk yoghurt och mjölk, låt få värme. Tillsätt maizena till en fin sås. Låt småputtra i c:a 5-10 minuter.
    2. Serveras med ris
    3. Går även fint att laga med fläskfilé.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fialotta88 28 februari 2013

    Vad är singel vitlök? Menar du de här runda, Solo...?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben