En enkel gryta, som med fördel kan göras i förväg.
Ingredienser
3 kycklingfiléer
3 morötter
1/2 purjolök
1 liten bit vitkål
2 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
Maizena brun redning
Marinad
1 singel vitlök
6 msk rödvinsvinäger
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl ketchup
1 dl soja
1 dl rapsolja
Svartpeppar
Instruktioner
Hacka vitlöken, blanda alla ingredienser till marinaden.
Tärna kycklingen och lägg i påse, häll på marinaden.
Låt stå i minst 1 timme.
Strimla morötter, vitkål och purjolök fint.
Sila av marinaden från kycklingen och fräs på i en gryta.
Fräs på grönsakerna var för sig och häll i grytan med kyckling.
Häll på en liten skvätt vatten och låt småputtra c:à 5 minuter.
Tillsätt turkisk yoghurt och mjölk, låt få värme.
Tillsätt maizena till en fin sås.
Låt småputtra i c:a 5-10 minuter.
Vad är singel vitlök? Menar du de här runda, Solo...?