Bearnaisesås

En klassiskt fransk sås och förmodligen den mest populära och mest väluppskattade sås. Bearnaisesås.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 äggulor
  • 2-3 msk vinäger
  • 1-2 msk persilja, hackad
  • 1 st citron
  • Färsk dragon
  • Färsk kruspersilja
  • Salt
  • Peppar
  • GÖR SÅ HÄR
  • Instruktioner

    1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt. 2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med vinäger, salt och peppar. (Ställ eventuellt kastrullen i vattenbad över värme.) 3. Vispa tills äggblandningen tjocknar. 4. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle. 5. Se till att inte bottensatsen i smöret kommer med. 6. Smaksätt din bearnaisesås med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben