Béarnaisesås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 msk dragonvinäger
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1-2 persiljestjälkar
  • 5 krossade hela vitpepparkorn
  • 1 krm torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 3/4 msk hackad persilja
  • salt
  • cayennepeppar
  • Instruktioner

    Skala och finhacka lök, äpple och vitlök. Smält smöret i en kastrull. När smöret tystnat och blivit mycket svagt brynt - tillsätt lök, äpple, vitlök och curry och fräs det på svag värme ca 5 minuter. När curryn fräses med smöret kommer currysmaken bättre fram. Strö över vetemjölet och rör om. Blanda ner vatten och fond och låt såsen koka i ca 5 minuter. Kör såsen i mixer och häll tillbaka den i kastrullen. Runda av såsen med grädde och smaka av den med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Londonbon 11 februari 2011

    Ingerdienslistan och tillagningsbeskrivningen kommer från två olika recept. Ingerdienserna är förvisso de som man brukar ha när man gör bearnaisesås, men beskrivningen gäller tillagningen av nån currysås med äpple!

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben