Benihana's salladsdressing med ingefära

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Har du någon gång ätit på den japanska restaurangen Benihana? Då vet du att inan alla måltider så får man en skål sallad med en underbart god dressing...här är recep

Ingredienser

  • 1 dl riven lök
  • 1 dl jordnötsolja
  • ½ dl japansk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk riven stjälkselleri
  • 3 msk ketchup
  • 4 msk japansk soya
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk citronjuice
  • ½ tsk riven vitlök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ger ca. 4 dl dressing.
    2. Blanda allt i en mixer, eller kör med mixerstav tills alla ingredienser blandat sig till en fin puré.
    3. Ställ i kylen.
    4. (Den blir bara godare av att stå ett dygn i kylen innan användning)
    5. Servera som dressing till en sallad till en maträtt, eller gör en stor sallad, tillsätt varfri ingrediens och töm över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben