Berbere - Etiopisk kryddpasta
En stark kryddblandning som vanligtvis används i grytor eller varför inte som bordskrydda? Fungerar bra till de flesta typer av kött.
Ingredienser
0,5 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald koriander
0,5 tsk bockhornsklöver frön
2 krm mald muskotnöt
1 krm mald kryddnejlika
1 krm mald kanel
1 krm mald kryddpeppar
2 msk finhackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
2 rostad röda paprikor urkärnade och skalade
3-5 urkärnade och finhackade starka röda chilifrukter
3 msk vatten
2 msk neutral matolja
2-3 tsk salt
Instruktioner
Rosta de torra kryddorna på svag värme under omrörning ca 5 minuter i en nonstick panna. Tillsätt sedan vitlök, lök, chili och den rostade paprikan. Rör om och tillsätt vatten, olja och salt koka upp och mixa sedan till en slät pasta i mixerkanna eller med mixerstav.
Liknande recept
Kommentarer (0)