Berits goda kycklingkuvert
Kycklingrätter kan man nog göra 365 om året om man skulle vilja. Här är en variant! Det är lättlagad och god festmat - tunna kycklingfiléer fyllda med ost, purjolök och senap. Enklare kan det ju knappast bli!
Ingredienser
4 kycklingfiléer, 500-600 g
Salt
Peppar
2 dl riven ost
4 msk hackad purjolök
2½ msk senap
1 msk smör eller margarin
½-1 dl vatten
2½ dl mellangrädde
½ hönsbuljongtärning
3 msk hackad persilja
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och kavla eller platta ut dem något. Krydda med salt och peppar.
- Blanda ost, purjolök och senap. Lägg en klick på varje filé. Vik filéerna dubbla och sätt ev i tandpetare så att de håller ihop. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Tillsätt ½ dl vatten och låt kycklingen småputtra under lock ca 8 minuter. Späd ev med litet mer vatten under stekningen. Blanda ned grädde, buljongtärning och persilja och låt det puttra ytterligare några minuter.
- Smaka av såsen och krydda ev mer. Strö över hackad persilja och servera med goda tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (0)