Bettans laxpaj
Serverar:
4 portioner
God!
Ingredienser
Deg
2 dl vetemjöl
200 g smör
1 msk vatten
Fyllning
4 dl riven västerbottenost
1 pkt skivad gravad lax
2 ägg
2.5 dl grädde
Dill
Instruktioner
Blanda vetemjöl, smör och vatten till en smidig deg i en beredare. Låg den ligga ca en timme i kylen.
Tryck ut degen i en pajform, strö 3 dl av osten på pajbotten. Grädda pajbotten med osten i 225 grader i ca 15 minuter.
Ta ut pajen och täck botten med gravad lax.
Vispa samman äggen och grädden och blanda i lite dill.
Häll blandningen över laxen och strö över resten av osten.
Grädda pajen i 225 grader i ca 15 minuter.
Liknande recept
Bettans gókaka
4.8
1 h
8
5
Varmrökt laxpaj
4.5
4
Jennys underbara laxpaj
1 h 10 min
4-6
En liten laxpaj
30 min
1
Bettans saftiga frukttårta
4.5
2 h
8-10
Laxpaj med pepparrot
5
45 min
4-6
1
Lök- och laxpaj med fetaost
5
50 min
4-6
Laxpaj med romsås
1 h
4
Underbar laxpaj
1 h
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!