Bettans laxpaj

Serverar: 4 portioner

God!

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 1 pkt skivad gravad lax
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, smör och vatten till en smidig deg i en beredare. Låg den ligga ca en timme i kylen.
    2. Tryck ut degen i en pajform, strö 3 dl av osten på pajbotten. Grädda pajbotten med osten i 225 grader i ca 15 minuter.
    3. Ta ut pajen och täck botten med gravad lax.
    4. Vispa samman äggen och grädden och blanda i lite dill.
    5. Häll blandningen över laxen och strö över resten av osten.
    6. Grädda pajen i 225 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben