Biff Bergerac

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Från matfrankrikes hjärta. Biff, potatis, vitlök, persilja, valnötter och ost.

Ingredienser

  • 10 stora potatisar
  • 5-6 hg lövbiff
  • 80 g boursin-ost
  • 80 g valnötter
  • ½ dl bulgur
  • 4 tsk torkad persilja (minst)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    Skala och klyfta potatisarna. Koka upp dom i vatten, men låt bara koka ca fem minuter. Häll av vattnet. Häll oljan i en långpanna och fördela potatisen i den. Strö över hälften av saltet, två tsk persilja och vitlökspulvret. Ringla lite olja eller flytande smör över om du vill. Koka upp ca två dl vatten och häll över bulguren. Låt stå ca tio minuter. Hacka valnötterna ganska fint. Blanda boursin-osten med valnötshacket, två tsk torkad persilja och den avrunna bulghuren. Salta och peppra lövbiffarna. Lägg ca två msk ostblandning i var och en. Rulla ihop och lås med en tandpetare. Lägg ovanpå potatisen och ställ in i ugnen, 200 grader ca 20 minuter. Servera med en tomatsallad eller kokta sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben