Biff black & white

Serverar: 4 portioner

En ljus champinjonsås och en mörk rödvinssås ger biffen den rätta karaktären av black & white.

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Champinjonsås
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rödvinssås
  • 1 schalottenlök
  • 1 + 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm krossad vitpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond, konc
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Dela biffarna i två delar. Rumtemperera köttet i 1 timme. Gör såserna under tiden.
    2. Champinjonsås: Fräs skivade champinjoner i en kastrull med smör tills vätskan är klar. Strö över mjölet och späd med grädden under omrörning. Låt såsen koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Rödvinssås: Fräs hackad lök, tomatpuré och vitpeppar i en kastrull med 1 msk smör under omrörning. Tillsätt vin, vatten, kalvfond och soja och låt koka till hälften återstår. Sila över såsen i en ren kastrull och tryck ur all vätska ur löken. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Blanka av såsen med 1 msk smör.
    4. Servera biffarna med de båda såserna ovanpå biffarna. Beräknat 2 biffar till varje person. Servera med sallad och någon slags potatis man tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben