Biff Bourgogne

Serverar: 4 portioner

Min personliga favorit! Fredagsmys med ett glas rött kanske! =)

Ingredienser

  • 400 g benfri ryggbiff
  • ½ l köttbuljong
  • 4 lagerblad
  • 7 svartpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 dl syltlök
  • ½ paket bacon (70 g)
  • 200 g färska champinjoner
  • ½ flaska fylligt rött vin (300 ml)
  • Salt
  • Instruktioner

    Strimla biff och bacon. Hacka löken. Skiva moroten och den färska champinjonerna. Stek först bacon, lök, morot, syltlök och champinjon. Ta ur pannan och stek sedan biffen. Lägg över biffen i en gryta, gärna av gjutjärn. Lägg även i grönsaker och bacon. Tillsätt dessutom kryddor, buljong och det röda vinet. Toppred med vetemjöl eller maizena och låt det koka i ca 15 min. Serveras med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben