Biff bourguignon

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Härligt god och mustig gryta.

Ingredienser

  • 1kg grytbitar av ytterlår
  • 50g smör
  • 1 ½ msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 200 g rotselleri
  • 150 g sidfläsk
  • 250 g champinjoner, små
  • 2 lökar, gula
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta.
    2. Tillsätt den hackade vitlöken, vin, vatten, lagerblad och rotsellerin i bitar. Lägg på locket och låt småkoka en timme.
    3. Stek det hackade sidfläsket, champinjonerna och de grovhackade lökarna tills det har fått färg. Vänd ner blandningen i grytan och låt det koka i ytterligare 30 minuter eller tills köttet känns mört.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben