Biff i rödvinsmarinad

Serverar: 8 portioner

Smakrik marinad är utmärkt att möra och smaksätta biffar med. Den kan också användas till hela stekar.

Ingredienser

  • 8 urskurna , mörade biffar à 150 - 175 g
  • 2 msk grovkornig senap
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk röd vinbärsgelé
  • 2½ dl rött vin
  • Saften av en citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja till grillgallret eller grillpannan
  • Instruktioner

    1. Putsa biffarna rena från fett och senor. Skär ett par snitt i biffarna så att marinaden lättare kan tränga in i köttet. Lägg biffarna i en låg form.
    2. Blanda senap, chilisås, vinbärsgelé, vin, citronsaft och pressad vitlök. Häll marinaden över biffarna och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter, gärna längre. Ju längre köttet marineras desto mer smak får det. Om tiden tillåter så låt det gärna marineras över natten.
    3. Gör iordning en fin grillbädd med vitglödande kol eller värm grillpannan på högsta värme. Pensla grillgallret eller pannan med olja. Grilla biffarna 10 cm från värmen, ca 4 minuter på var sida för rosa kött inuti eller till önskad genomstekning. Pensla då och då med marinaden.
    4. Låt köttet vila 2 minuter innan det ska serveras. Bjud på grönsaker efter eget tycke och smak till köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben