Biff i rökig vinmarinad

Serverar: 4 portioner

Rödvin, rökt olja, chili och vitlök ger en maffig och väldigt god marinad.

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff
  • Marinad
  • 2 dl rött vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk anchochilipulver
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rökt olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla påsar. Häll i gravningslagen/marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks. Låt stå i kylen i 3-5 timmar.
    2. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla ett par minuter per sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben