Biff med auberginesås

Serverar: 4 portioner

Pröva den här lätta och festliga rätten när du har ont om tid. Servera den tillsammans med grönsaker eller enbart med bröd.

Ingredienser

  • 4 skivor entrêcote eller clubstek, 600 g
  • 1 gul lök
  • 1 medelstor aubergine, 300 g
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 3/4 dl hackad bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 1/4 dl vatten
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken grovt. Skölj och skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken i bitar. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten fint. Skölj, torka och hacka persiljan fint.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt auberginebitarna och fräs ytterligare 2 minuter eller tills auberginen blivit ljust brun. Tillsätt vitlök, chili, spiskummin och vatten. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt grönsakerna småsjuda medan köttet tillagas.
    3. Hetta upp grillen eller gör iordning en vitglödande grillbädd. Grilla köttet 10 cm från glöden 4 minuter på var sida eller till önskad genomstekning.
    4. Koka grönsakerna tills de har blivit nästan som en puré. Stöt dem ev med en gaffel. Blanda ner persilja och peppar och servera såsen till det nygrillade köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben