Biff med avokadosallad

Serverar: 4 portioner

Biff som steks utan fett i en riktigt het panna blir nästan som en grillad biff på sommaren. Här serveras den med krämig avokado och en härlig grönsallad. 345 kalorier per portion 19 g fett 33 g protein 10 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 mogna avokador
  • 2 msk färskpressad limejuice, 1 lime
  • 140 g salladsblad, gärna italiensk mix
  • 4 biffar eller filé av nötkött, á 150g
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och finstrimla löken, dela, kärna ur och finstrimla chilin.
    2. Hacka korianderbladen och 1-2 cm av stjälkarna.
    3. Lägg lök, chili och korianderhack i en skål, täck med plastfolie och låt stå svalt till servering.
    4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon med en sked, lägg bitarna på 4 tallrikar.
    5. Skrubba limen väl i ljummet vatten och riv skalet över avokadobitarna, halvera limen och pressa över juicen.
    6. Fördela salladsbladen på tallrikarna.
    7. Hetta upp en stek- eller grillpanna, det ska nästan ryka ur pannan. Salta och peppra köttet och stek det utan fett ca 3 minuter per sida.
    8. Lägg upp köttet på tallrikarna. Toppa avokadon med lök, chili och koriander.
    9. Ringla över oljan och servera genast.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben