Biff som steks utan fett i en riktigt het panna blir nästan som en grillad biff på sommaren.
Här serveras den med krämig avokado och en härlig grönsallad.
345 kalorier per portion
19 g fett
33 g protein
10 g kolhydrater
Ingredienser
1 liten rödlök
½ röd chilifrukt
1 kruka färsk koriander
2 mogna avokador
2 msk färskpressad limejuice, 1 lime
140 g salladsblad, gärna italiensk mix
4 biffar eller filé av nötkött, á 150g
1½ tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja
Instruktioner
Skala och finstrimla löken, dela, kärna ur och finstrimla chilin.
Hacka korianderbladen och 1-2 cm av stjälkarna.
Lägg lök, chili och korianderhack i en skål, täck med plastfolie och låt stå svalt till servering.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon med en sked, lägg bitarna på 4 tallrikar.
Skrubba limen väl i ljummet vatten och riv skalet över avokadobitarna, halvera limen och pressa över juicen.
Fördela salladsbladen på tallrikarna.
Hetta upp en stek- eller grillpanna, det ska nästan ryka ur pannan. Salta och peppra köttet och stek det utan fett ca 3 minuter per sida.
Lägg upp köttet på tallrikarna. Toppa avokadon med lök, chili och koriander.