Biff med bacon och whiskysås

Serverar: 4 portioner

En syrlig rödlöksmarmelad blir pricken över i

Ingredienser

  • 4 utskurna biffar, ca 500 g
  • Smör till stekningen
  • Salt och svartpeppar
  • Sås
  • 140 g bacon
  • 2 dl grädde
  • 2 msk whisky
  • 2 msk konc kalvfond
  • 3 dl steksky
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • Rödlöksmarmelad
  • 2 stora rödlökar
  • Smör till stekningen
  • 2 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Servering
  • Potatis
  • Gröna bönor
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Rödlöksmarmelad: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken i smör ca 10 min utan att den tar färg. Tillsätt honung och vinäger, låt det koka upp 4-5 min till en tjock marmelad.
    2. Stek biffarna ca 2 min på varje sida i rikligt med smör. Salta och peppra. Ställ undan köttet och håll det varmt. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara på skyn till såsen.
    3. Sås: Strimla och stek baconet, lägg undan hälften till garneringen. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg ner baconbåtarna. Låt sjuda ett par min
    4. Servera biffen med sås, rödlöksmarmelad, ugnssteks potatis, kokta bönor ovh broccoli. Strö över dom sparade baconbitarna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben