Biff med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

HOISINSÅS Ostasiatisk sås av sojabönor, vitlök, chili och kryddor.

Ingredienser

  • 500 g utskuren biff
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 msk soja
  • 3 msk olja
  • 2 krm sesamolja
  • 1 tsk vinäger
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 125 g broccoli
  • olja (till stekning)
  • 100 g cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i lillfingerstora strimlor. Blanda hoisinsås, soja, olja, sesamolja och vinäger. Lägg köttet i såsen. Låt det marinera i några timmar. Ta upp det och låt rinna av. Spara såsen.
    2. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär moroten i skivor/slantar (genom att först göra längsgående spår/ränder i den får man morotsstjärnor).
    3. Hetta upp olja i en wok. Stek lök, morot och broccoli under omrörning så att de blir mjuka, men med tuggmotstånd kvar. Ta upp grönsakerna. Hetta upp woken igen. Stek köttet i 2–3 omgångar under omrörning. Lägg tillbaka allt kött. Tillsätt grönsakerna, cashewnötterna och såsen. Hetta upp under omrörning.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben