Biff med chili

Serverar: 4 portioner

GI biffar Kryddstark biff med chili serverad med paprika, broccoli och färsk koriander.

Ingredienser

  • 800 g utskuren biff
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad färsk röd spansk peppar
  • 400 g broccoli
  • 2 paprikor, valfri färg
  • 4 msk rapsolja
  • ½ dl thailändsk fisksås
  • ½ dl ostronsås
  • 1 msk pressad limesaft
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint. Bryt broccolin i buketter och skölj. Ansa och strimla paprikan. Hacka koriandern. Fräs vitlöken i en wokpanna med olja. Tillsätt kött och chili. Fräs tillsammans en stund.
    2. Tillsätt broccolin och paprikan. Krydda med fisksås, ostronsås och limesaft. Fräs tills grönsakerna är varma men fortfarande knapriga. Strö över koriandern före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben