Kanongott om man gillar stark mat..
Ingredienser
500 g köttfärs
1/2-1 färsk chilipeppar
1/2 dl chilisås
1 1/2 tsk salt
2 krm svart- eller vitpeppar
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 dl vatten
2 msk smör
ca 2 1/2 dl sweet & sour sås
Instruktioner
- Skölj och kärna ur chilin. Finhacka den. Blanda färs, chili, chilisås, salt, peppar och ägg med potatismjöl och vatten. Rör om tills allt är väl blandat.
- Hetta upp smöret i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Klicka ner färsen i stekpannan med en sked. Stek i omgångar, ca 2 minuter per sida. Lägg över biffarna i en traktörpanna eller stekpanna.
- Häll över såsen när alla biffarna är stekta. Låt allt bli genomvarmt. Servera med kokt ris och grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kinesisk matlagning!
De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...