Biff med citronsmak

Serverar: 4 portioner

Citron används inte bara till fisk och kyckling utan passar ibland också fint till nötkött. Senap och vitlök gör också sitt till för att piffa upp den här saftiga biffen till en riktigt läcker snabbrätt.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote eller utskuren biff
  • 1 msk matolja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0,5 - 1 tsk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 msk citronsaft
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Putsa köttskivorna och skåra dem i kanten så att de inte rullar ihop sig under stekningen.
    2. Blanda olja, matfett, senap, vitlök, salt och peppar i en stekpanna. Hetta upp blandningen tills den riktigt fräser.
    3. Lägg i biffarna och stek dem ca 4 minuter på varje sida. Ta upp dem och håll dem varma.
    4. Rör ner citronsaft och Worchestershiresås i pannan. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och ös lite av skyn över. Strö över persilja och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben