Biff med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecoté
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar grovmalen
  • 20 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g gorgonzolaost
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Skölj purjolöken och skala moroten. Skär i strimlor. Tillsätt grädden och osten och hetta upp under omrörning. Lägg i grönskerna och låt såsen koka ihop några minuter. 2. Bryn smöret i en stekpanna. Stek biffarna 2-4 minuter på varja sida. Krydda. Det går lika bra med ryggbiff eller entrecoté. Servera med den varma såsen, pasta och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mammamu 9 maj 2009

    Den här rätten äter jag och min man VARJE bröllopsdag (hittills 11 st), men jag brukar servera hemmagjord klyftpotatis och ibland byta ut gorgonzolan mot grönpepparost.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben