Biff med klyftpotatis och bearnaisekräm

Serverar: 4 portioner

Varför inte laga "biff och bea" till fredagskvällen? Här är dock såsen lite enklare på créme fraiche istället för äggulor och smör.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote eller ryggbiff
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Klyftpotatis
  • 5 bakpotatisar
  • Olja
  • Bearnaisekräm
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 knippe färsk dragon
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skölj potatisen noggrant men behåll skalen på. Skär i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skvätt över lite olja och salta. Ugnsstek potatisen i ca 30 minuter, tills den är mjuk och har fått fin färg.
    3. Skala schalottenlöken och finhacka den. Hacka dragonen. Rör ihop créme fraiche, dijonsenap, vinäger, lök och dragon och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering.
    4. Pensla biffarna med lite olivolja och stek i grillpanna, 3-5 minuter på var sida beroende på skivornas tjocklek och hur genomstekt du vill ha köttet. Salta och peppra.
    5. Servera köttet nystekt med klyftpotatis, bearnaisekräm och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben