Biff med limemarinerad sparris och ruccola samt sellerikräm

Serverar: 4 portioner

Lite röksalt och svartpeppar lyfter smaken på den fina biffen som matchas med marinerad sparris, ruccola och en mild sellerikräm plus grillad lime som pressas över köttet.

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar
  • 2 lime, halverade
  • Rapsolja att pensla med
  • Salt, gärna rökkryddat
  • Sallad
  • 500 g vit sparris
  • Saft av 3 lime
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk råströsocker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 150 g ruccola
  • 40 g riven parmesan
  • Pinjenötter, rostade
  • Sellerikräm
  • 500 g rotselleri, 300 g skalad
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad citron
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1 tsk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med krämen. Skala selleri och lök och skär i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
    2. Mixa selleri och lök med citronsaften till ett mos. Rör ner crème fraiche och persilja i moset. Önskas en lösare konsistens tillsätts mer crème fraiche. Smaka av med salt och ev mer pressad citron.
    3. Gör salladen. Ansa och skala sparrisen och koka den al dente i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
    4. Mixa kryddor, limejuice och olivolja. Slå dressingen över sparrisen och ställ kallt. Blanda sparrisen med ruccola, parmesan och rostade pinjenötter precis före servering.
    5. Pensla köttet försiktigt med olja, strö över röksalt och svartpeppar. Grilla biffarna 2-3 minuter per sida. Lägg de halverade limefrukterna med snittsidan nedåt på grillen och grilla ca 1 minut tills ytan börjar karamelliseras.
    6. Servera köttet med sparrissallad, sellerikräm och några snabbt grillade kvisttomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben