Biff med pubkänsla

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Färsbiff med en smak av grillat

Ingredienser

  • Rotfrukter
  • 500 g oxfärs
  • 1 dl grädde
  • 1-2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 2+2 msk barbecuesås
  • 1 msk maizena
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Coctail tomater
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med grädde, kryddor, salt, barbecuesås och maizenamjöl. Forma till fyra biffar och pensla på lite barbecuesås. Låt biffarna vila i ca 45 min innan de steks i en grillpanna eller stekjärn. Blanda halva burken crème fraich med vitlök och den andra halva burken med chilisås och 1 msk barbecuesås. Skala rotfrukterna och skär i klyftor.Lägg rotfruktrna i en form och häll på lite olja och flingsalt. Ugnsbaka i 225° i ca 45 min Lägg coctailtomaterna tillsammans med lite olivolja och flingsalt i en liten form och ställ in i ugnen ca 15 min.
    2. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben