Nötkött serverat med rostade potatisskivor,
het whiskeysås och sallad.
Ingredienser
Ca 4 Biffar á ungefär 125 g (beroende till viss del på sällskapets hunger)
16 små potatisar eller 8 stora
Whiskeysåsen
2 msk whiskey
1 msk tomatpuré
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk Smör
1 msk koncentrerad köttfond
Smör
Olivolja
Salt
Peppar
Hej.... detta låter himla gott för en (två) whiskeyälskare.... men, det känns som det är väldigt lite vätska i såsen alltså för 4 personer. 1 dl vatten och 4 msk av ingredienser? Eller? // Beda
Hej Birgdalm, jo...nu när du påpekar att det blir lite sås av receptet så kan jag kanske hålla med. Måste tyvärr erkänna att jag inte hunnit prova det ännu utan tyckte att det verkade så gott och laddade upp receptet här på Mk med avsikt att prova det snarast. Å andra sidan står det att man ska tillsätta någon deciliter vatten och då blir det ca ½ dl per person uppskattningsvis. Ja man får väl prova sig fram och modifiera lite själv, öka på kryddor, fond och vätska. Lycka till och ha en bra kväll. Maggan
Jättegott! Jag gjorde helstekt ryggbiff med denna sås i lördags och det var mycket uppskattat. För att minska "spritsmaken" och bara behålla whiskysmaken flamberade jag löken innan jag hällde i tomatpuré och vatten. OBS! Om du inte tycker om salt mat så minska lite på fonden då såsen blev rätt så salt.
Såsen påminner väldigt mycket om ett recept från AoM för några år sedan, men jag har även för mig att det var med en msk sörsur chillisås i den. förutom lite vätska...