Biff New Mexico med avokado, brynt lök och harissa

Serverar: 4 portioner

Jättegod bjudmiddag!

Ingredienser

  • 4 oxfilébitar eller sirloinbiffar á 150 g/styck
  • Ev fett till stekningen
  • 3 gula lökar
  • 3 gröna paprikor
  • 5 lime, juice och skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippa koriander
  • Olivolja
  • 3 avokado
  • 3 röda paprikor
  • 8 tunna majspannkakor eller vetetortillas
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk harissa
  • Kryddblandning: Ta lite vad du har i skafferiet, t ex chili, pimento, anis, kryddpeppar, korianderfrön
  • Instruktioner

    1. Gnid in biffarna i kryddblandning samt med salt och svartpeppar och stek dem med eller utan fett i het panna. Låt vila vid sidan om spisen.
    2. Strimla löken och de gröna paprikorna och låt svettas i en kastrull med olivolja på låg värme i ca 20 minuter, tills blandningen är fint gyllenbrun.
    3. Blanda limejuice, det rivna limeskalet, riven vitlök, finhackad schalottenlök, finskuren koriander och olivolja till en dressing. Skala och skär avokado i tärningar, marinera i dressingen fram till serveringen.
    4. Halvera de röda paprikorna och rosta i ugn med skalsidan upp, ca 220°C, tills de är svarta. Ta ut dem och gnid bort skalet.
    5. Skiva köttet tunt och varva alla ingredienser på nyvärmda majspannkakor eller vetetortillas. Hetta upp hela anrättningen genom att stryka köttet med lite harissa, ca en tesked per portion är lagom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben