Biff med lök och ugnsstekt timjanpotatis

Serverar: 4 portioner

Stekt biff med lök är en svensk klassiker – här får den mustiga löksmaken ny smakbrytning med lite friskt äppelmos.

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar av nötkött, ca 500 g
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk äppelmos eller 2 krm brun farin
  • Ugnsstekt potatis
  • 800 g potatis, t ex mandelpotatis
  • 1 msk smält smör eller rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl färsk grovhackad timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en ugnssäker form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 15 minuter.
    3. Krydda den stekta potatisen med salt och grovhackad timjan. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 minuter. Rör ner äppelmos eller farin. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan.
    4. Stek biffarna i omgångar, 2 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna.
    5. Tips! Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben