Biff och Nudelsoppa

Serverar: 4 portioner

Soppor i all ära, denna är både förförisk god och mättande. Något jag gärna ställer på bordet då jag vill glädja min man.

Ingredienser

  • 4 biffar
  • 4 msk ostronsås
  • 1 paket nudlar (gärna udonnudlar)
  • ½ savoykål alt . salladskål
  • 8 dl hönsbuljong
  • salladslök
  • 6 torkade svampar
  • 1 msk ljus soya
  • 1 burk böngroddar
  • ½ msk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Marinera biffarna i ostronsåsen och vila ca 30 min. Blötlägg svamparna i varmt vatten i ca 30 min. Koka upp buljong och tillsätt svampen i strimlor och bambuskott. Strimla salladen och lägg ner den i soppan tillsammans med nudlarna. Låt koka ca 3- 5 min tills nudlarna är klara. Stek under tiden biffarna och strimla upp i munstora bitar.
    2. Smaka av soppan med sesamolja, fisksås, soya och vitpeppar. Häll upp i skålar och garnera med salladslök och lägg den strimlade biffan överst.
    3. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gerd@laholmsbredbandsbolag.se 11 januari 2008

    Vad är det för svampar du menar eftersom man bara skall ha 6 stycken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben