Biff Rendang

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 3 timmar

En saftig och smakrik gryta med rötter i Malaysia.

Ingredienser

  • Strimlat nötkött
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 stjälkar citrongräs
  • Skalet från 1 lime
  • 2-3 msk chilipulver
  • 2 cm färsk, riven ingefära
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk senapspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet. Blanda ingefära, chili och salt. Rosta kokosflingorna i en stekpanna, ställ sedan åt sidan.
    2. Rengör pannan, värm den sedan och ha i kryddblandningen. Rör om i cirka 2-3 minuter. Tillsätt kokosmjölk och låt koka upp på svag värme, tillsätt köttet och koka i 10 minuter.
    3. Tillsätt limeskal, socker, citrongräs och peppar. Sänk värmen och låt småputtra i 1,5 timme, ha i kokosflingorna de sista 30 minuterna.
    4. Ta bort citrongrässtjälkarna och servera med Jasmineris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben