En saftig och smakrik gryta med rötter i Malaysia.
Ingredienser
Strimlat nötkött
4 dl kokosmjölk
1 dl kokosflingor
2 stjälkar citrongräs
Skalet från 1 lime
2-3 msk chilipulver
2 cm färsk, riven ingefära
2 tsk socker
2 tsk senapspulver
Salt
Peppar
Instruktioner
Salta och peppra köttet.
Blanda ingefära, chili och salt. Rosta kokosflingorna i en stekpanna, ställ sedan åt sidan.
Rengör pannan, värm den sedan och ha i kryddblandningen. Rör om i cirka 2-3 minuter.
Tillsätt kokosmjölk och låt koka upp på svag värme, tillsätt köttet och koka i 10 minuter.
Tillsätt limeskal, socker, citrongräs och peppar. Sänk värmen och låt småputtra i 1,5 timme, ha i kokosflingorna de sista 30 minuterna.
Ta bort citrongrässtjälkarna och servera med Jasmineris.