Biff Sang

Serverar: 3-4 portioner

Ett recept ur Sannas Matbok av Sanna Ehdin som vill få oss att äta bättre och må bra. I den här asieninspirerade rätten wokas biff med grönsaker och cashewnötter.

Ingredienser

  • 300-400 g entrecôte eller ryggbiff
  • 1 dl soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Stänk av chilipulver
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • Svartpeppar
  • Havssalt
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1 dl frysta haricots verts
  • 1/2 gul lök (ev)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl cashewnötter
  • Kokosolja
  • Risnudlar eller råris till 4 portioner
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Blanda soja, oljor och kryddor och låt köttet marinera i minst 2 timmar i rumstemperatur.
    2. Strimla paprikan. Woka grönsakerna i oljan.
    3. Blanda i nötterna och lägg i en skål medan köttet wokas i kokosolja utan marinaden.
    4. Häll i marinaden när köttet är färdigwokat. Rör ner grönsakerna och servera över nykokta risnudlar eller råris.
    5. Tips! Köttet kan bytas ut mot naturell tofu som marineras i tärningar på samma sätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kattis63 1 februari 2009

    Jättegott! Det här kommer jag göra igen. Önskar dig en bra vecka/ Katarina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben