Ingredienser
Ca 600 nötkött av allra högsta kvalité, strimlat
Sichuanpepparkorn (ca 1 msk)
1 dl finhackad purjolök, av den vita delen
2 dl av den gröna delen av purjon (i bitar som är lika stora som det strimlade köttet)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ½ msk finhackad el riven ingefärsrot
1 dl torr sherry (t ex Amontilado)
0,5 dl ljus soja, japansk
1/4 dl mörk soja, kinesisk
1 msk Hoisin-sås
1 lättvispad äggvita
2 msk Maizena
1 tsk nymalen vitpeppar
1-2 röda chilifrukter, finskivade
½ strimlad grön paprika i samma storlek som biffstrimlorna
½ strimlad röd paprika i samma storlek som biffstrimlorna
½ strimlad selleristjälk (blekselleri) i samma storlek som biffstrimlorna
3 dl vatten
½ oxbuljongtärning, smulad
Neutral olja, till stekning (jordnötsolja, rapsolja, solrosolja eller majsolja)
Vi älskar det här receptet och har lagat till rätten otaliga gånger. Full pott!