Biff surpris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En färsbiff som överraskar med sin fyllning av parmensan som smälter och ger god smak.

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 250 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 finhackad gul lök
  • salt
  • peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • Smör eller margarin till stekning
  • Hackad persilja
  • Servering
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad basilika
  • Potatismos
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbrödet och vattnet och låt det svälla ett par minuter. Rör i uppvispat ägg, löken och färsen. Salta och peppra. Platta ut hälften av färsen till en stor biff, stor nog att rymmas i en liten stekpanna. Strö på parmesanosten och paprikapulvret och täck med resten av färsen. Nyp ihop färsen runt kanten. Hetta upp matfettet i stekpannan. Stek biffen i 5-6 minuter på varje sida på medelvärme. Strö på hackad persilja och servera direkt ur pannan. Stek cocktailtomaterna lätt i lite olja, de ska inte falla sönder. Krydda med salt och peppar och strö över hackad basilika. Serveras med potatismos.
    2. Tips: Jag har gjort små biffar istället för 1 stor och det går även bra att använda vanlig hårdost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 2 mars 2011

    Tack för ett jättegott recept. Jag använde älgfärs istället och det smakade super..../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben