Biff Wellington

Serverar: 4 portioner

Visst är det bra att det finns färdig smördeg att köpa! Denna klassiska rätt kan du laga själv med gott resultat.

Ingredienser

  • 4 nötfiléer, skurna i bitar à 75 g
  • 2 smördegsplattor, djupfrysta
  • Matfett till stekning
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Sås
  • Olja till stekning
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad lök
  • 1,5 dl finhackad morot
  • 6 dl köttfond (utspädd) eller buljong
  • 1 ½ dl torrt rött vin, kan bytas mot fond eller buljong
  • 2 msk grovkornig senap
  • ½ tsk torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund innan det ska tillagas. Smält lite matfett i en stekpanna, krydda och bryn filébitarna hastigt på båda sidor, låt kallna. Tina smördegsplattorna bredvid varandra på ett lätt mjölat bakunderlag. Dela plattorna i halvor och kavla ut varje halva till ca 15x15 cm.
    2. Lägg köttet på mitten av smördegen. Vik degen upp över köttet och foga samman till ett paket. Lägg knytena på en tallrik och ställ i frysen 15 minuter.
    3. Värm ugnen till 225 grader. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt. Pensla degen med uppvispat ägg. Placera en köttermometer i en av köttbitarna. Grädda tills smördegen är ljusbrun och innetemperaturen på köttet är 70 grader, ca 25 minuter.
    4. Såsen: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i vitlök, lök och morot och låt steka mjuka ca 8 minuter. Tillsätt buljong, rödvin, senap och timjan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Sila såsen. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben