Biffar i gräddfilssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En rätt min mamma började göra och sedan dess är den en mycket uppskattad återkommande maträtt!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Till sås
  • 1 ½ tsk vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Några korn cayennepeppar eller rosépeppar
  • Till garnering
  • ½ dl finklippt gräslök
  • ½ dl finklippt persilja
  • Serveríng
  • Kokt potatis och en god sallad
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop färsen med kryddor och grädde. Dela den i 8 lika delar och forma dessa till fyrkantiga biffar.
    2. Hetta upp matfettet i stekpannan och fräs hastigt biffarna på ömse sidor. Tag upp dem.
    3. Rör ner mjölet i det matfett som finns kvar i pannan, späd med gräddfil, krydda med paprika, salt och cayenne.
    4. Lägg biffarna i såsen och låt dem eftersteka 5-7 minuter.
    5. Strö över klippt gräslök och persilja. Bjud direkt ur pannan!
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben