En rätt min mamma började göra och sedan dess är den en mycket uppskattad återkommande maträtt!
Ingredienser
400 g blandfärs
1 dl grädde
Salt
Vitpeppar
2 msk smör eller margarin
Till sås
1 ½ tsk vetemjöl
3 dl gräddfil
2 tsk paprikapulver
Salt
Några korn cayennepeppar eller rosépeppar
Till garnering
½ dl finklippt gräslök
½ dl finklippt persilja
Serveríng
Kokt potatis och en god sallad
Instruktioner
- Arbeta ihop färsen med kryddor och grädde. Dela den i 8 lika delar och forma dessa till fyrkantiga biffar.
- Hetta upp matfettet i stekpannan och fräs hastigt biffarna på ömse sidor. Tag upp dem.
- Rör ner mjölet i det matfett som finns kvar i pannan, späd med gräddfil, krydda med paprika, salt och cayenne.
- Lägg biffarna i såsen och låt dem eftersteka 5-7 minuter.
- Strö över klippt gräslök och persilja. Bjud direkt ur pannan!
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...