Biffar med aprikoser och citronyoghurt

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar som möter syrlig citronyoghurt. GI-vänlig rätt

Ingredienser

  • 1 ägg
  • ½ dl havregrädde eller matlagningsgrädde
  • 2 msk havrekli
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g torkade aprikoser + lite vatten
  • 2 dl kesella 10%
  • ½ dl créme fraiche 34 %
  • Raspet av 1 citron
  • 50 g rostade pumpakärnor
  • Tillbehör
  • 2 avokador
  • Vindruvor
  • 4 portioner fullkornsris
  • Instruktioner

    1. Koka fullkornsriset enligt anvisning på förpackningen. Knäck ägget i en bunke och blanda ner havregrädde och havrekli. Tillsätt riven lök, riven vitlök och färsen. Blanda och smaka av med salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i rapsolja och lite flytande margarin.
    2. Koka aprikoserna i vatten så att de blir mjuka. Blanda kesella, créme fraiche och citronrasp och smaka av med salt och peppar. Blanda fullkornsris och pumpakärnor.
    3. Gör en sallad av skivad avokado och delade vindruvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben