Biffar på viltfärs

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel fest rätt.

Ingredienser

  • 700 g fin viltfärs
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått malen svartpeppar
  • 1 ägg
  • smör till stekning
  • 300 g hackade kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 – 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    Blanda köttfärsen med crème fraiche, senap, salt och peppar till en jämn smet och rör i ägget. Forma till biffar (inte så tjocka) och stek i panna på medelvärme, 3–5 minuter, tills biffarna är genomstekta. Ta biffarn ur pannan. Smält 3 msk smör i en kastrull och fräs den hackade svampen. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt koka på svag värme under omrörning i 10 minuter. Lägg tillbak biffarna så att dom blir varma Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben