Biffburgare med två såser

Serverar: 4 portioner

Mycket smakfull med de olika såserna.

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2-4 krm svartpeppar
  • Grönsaker
  • 2 färska vitlökar
  • 4 schalottenlökar
  • 1 aubergine
  • 3 tomater
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk pressad lime
  • Parmesanostkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 ciabattabröd
  • 1-2 krukor rucolasallad
  • 1 dl marinerade blandade oliver
  • 1 dl cocktailkapris
  • Kapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skala vitlökarna.Skala och klyfta schalottenlöken. Skölj och tärna aubergine och tomat. Dela och kärna ur pepparfrukten, skär den i bitar.
    3. Baka grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden. Salta och peppra över grönsakerna. Lägg drygt hälften i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten och pressad lime och mixa till en ganska slät kräm. Häll upp i kastrull.
    4. Parmesankräm: Koka upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt riven parmesanost och rivet skal från en lime. Salta och peppra.
    5. Starta grillen. Dela bröden först på längden och sedan mitt itu. Grilla bröden på båda sidor till vackert mönster.
    6. Pensla köttet med olja samt salta och peppra. Grilla 3-5 min på varje sida. Värm under tiden såserna och grönsakerna en kort stund.
    7. Lägg upp brödbottnarna på 4 tallrikar. Fördela ruccola över, därefter grönsakssås, köttbit, parmesankräm och brödlock. Fördela resten av grönsakerna runtom liksom oliver och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben