Biffcurry på svenskt sätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är nog världens enklaste köttfärsrätt, som mina barn älskar. Kom bara på den en söndag när jag stod i köket och det var dags för lunch. Lätt att laga till många och det går att variera köttfärsen med till exempel fläskkött av lämpligt slag. Förläng bara koktiden på curryn till tio minuter.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl grädde
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att hälla i oljan i en gryta.
    2. Tillsätt curryn så att den får värmas upp och få fram sin goda smak.
    3. Bryn köttfärsen och den hackade löken cirka fyra minuter.
    4. Tillsätt därefter den fint strimlade vitkålen som får brynas med till den börjar mjukna.
    5. Salta, peppra och tillsätt den pressade vitlöksklyftan.
    6. Häll till sist över grädden och låt allt koka i runt fem minuter.
    7. Servera detta gärna med dinkel, ris eller matvete och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben