Detta är ett av mina absoluta favoritrecept genom tiderna. Med ett kött så mört att det nästan smälter i munnen.
Ingredienser
500-600 g nötkött av innanlår i tunna skivor
salt
peppar
2 msk smör
3 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
½ flaska öl
1-2 msk farin
2 dl mörk buljong ( tärning )
Kryddbukett
några kvistar färsk timjan
1 liten knippa persilja
1 lagerblad
½ purjo ( den gröna delen )
Redning
1 msk vetemjöl eller maizena
2 msk vinäger
Vad enkelt det låter, måste absolut göra detta, blir säkert gptt också. Blev genast hungrig.
Det här var gott och enkelt att laga med få ingredienser, precis som jag vill ha det. Lite speciell smak på såsen, men god, fick en michelinstjärna av svärfar som uppskattade maten, han gillar inte gräddiga rätter så det var perfekt. Jag förstod bara inte " en tesked timjan " i kryddbuketten. Strödde på torkad timjan direkt på köttet efter att jag brynt det.