Biffgryta från Dijon

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mustig gryta med smak av Dijonsenap och dragon. Lätt att laga och är fantastiskt god! En perfekt bjudrätt!

Ingredienser

  • 400 g fransyska eller biff. (Oxfilé om man vill lyxa till det!)
  • 2 msk smör
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 3/4 dl syltlök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2-3 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor Fräs köttet i en stekpanna så att det får färg. Dela upp och stek inte allt på en gång för då blir pannan för kall och köttet blir "kokt" istället. Salta och peppra. Ta upp köttet på ett fat. Dela champinjonerna i halvor och fräs i stekpannan. Strimla purjolöken och låt den fräsa med på slutet.
    2. Häll alltihop i en större panna så allt ryms. Pressa vitlöken, blanda i syltlöken, häll i vattnet och sojan. Därefter får grytan småputtra i ca 20 minuter.
    3. På slutet så vispar du ut mjölet i grädden och reder av grytan. Krydda med dragon och Dijonsenapen. Strö över lite strimlad purjolök före serveringen.
    4. Servera med ris och en god sallad.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ELVYIREN51 9 mars 2009

    Hej hillan Detta recept lade jag in 26 feb 2009. Biffgryta med dijonsenap.

    gerran 31 januari 2011

    Den här grytan var jättegod.

    Mattill1000 1 mars 2012

    Mycket god gryta =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben