Biffgryta med apelsin

Serverar: 4 portioner

Apelsin och nejlikor hör vintern till. Här samsas de i en ljuvlig gryta som toppas med rostade mandelspån.

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 tsk nymalen kryddnejlika
  • 1 msk konc kalvfond
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl rostade mandelspån
  • ½ dl hackad persilja
  • Servering
  • Pressad potatis
  • Brysselkål
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Bryn köttet i smör i en stor stekpanna. Rör i löken, salta och peppra.
    2. Rör i apelsinskal och saft, kryddnejlika, fond och grädde. Låt koka ca 5 minuter. Strö över rostade mandelspån och hackad persilja.
    3. Servera grytan med pressad potatis och kokt brysselkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben