Biffgryta med linser

Serverar: 4 portioner

Njut av alla smaker i den här värmande grytan med mört nötkött och fylliga linser i god tomatfond.

Ingredienser

  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 600 g högrev, i 4 cm stora bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 stor grön chilifrukt, skivad
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 400 g hela cocktailtomater på burk
  • 4 dl röda linser, blötlagda
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 1 msk olja i en stor tjockbottnad stekpanna på hög värme. Bryn hälften av köttet åtta-tio minuter, vänd ofta, tills det är väl brynt runt om. Ta upp köttet ur stekpannan och ställ åt sidan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet på samma sätt. Ta upp köttet ur stekpannan och ställ åt sidan.
    2. Torka ur stekpannan med en bit hushållspapper och hetta upp resten av oljan. Fräs löken två-tre minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och fräs cirka två minuter. Rör ner spiskummin och fräs tills den börjar dofta.
    3. Tillsätt köttet, tomaterna och 10 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda svagt 50 minuter. Tillsätt linserna och låt sjuda ytterligare 15 minuter tills köttet är mört och linserna färdigkokta. Servera grytan genast med kokt potatis och morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben