Biffsallad med melon och fetaost

Serverar: 4 portioner

Sommarmat

Ingredienser

  • 300 g lövbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g fetaost, max 16%
  • 5 salladslökar, hackade
  • 2 tomater, skuren i klyftor
  • 1 nätmelon, skuren i klyftor
  • 1 gurka, skuren i halvmånar
  • 2 msk barbecuesås
  • 1 msk grovhackad färsk mynta
  • Blandad sallad
  • 75 g svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Blanda olja och vinäger i en skål. Salta och peppra. Bryt fetaosten i bitar. Lägg ner fetaosten och salladslöken i vinägretten och låt marinera i ca 5 min. Blanda tomater, melon och gurka dem med fetaosten och salladslöken.
    2. Stek lövbiffarna hastigt i smör i en het stekpanna. Pensla dem med barbecuesås och strö över mynta.
    3. Skär köttet i mindre bitar. Fördela grönsalladen på tallrikar. Lägg på lövbiffen och strö över melon- och fetaostsalladen. Garnera med oliverna. Servera med grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben