Biffspett i baguette

Serverar: 4 portioner

Att lägga biffspett och grönsaker i ett bröd är matigt och gott.

Ingredienser

  • Ca 400 g utskuren biff i bit
  • ½ dl ketjap manis (söt indonesisk soja)
  • 1-2 tsk sambal oelek (stark chilipaste)
  • 1-2 bifftomater
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • 1 endive
  • 4 minibaguetter eller 2 långa
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor och trä upp dem på spett.
    2. Rör ihop ketjap manis och sambal oelek. Pensla spetten med blandningen.
    3. Skiva tomaterna. Skala, kärna ur och skiva avokadorna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Plocka bladen från endiven.
    4. Skåra baguetterna, vik upp dem och fyll med grönsakerna.
    5. Grilla spetten runt om i 6-7 minuter. Krydda med salt och peppar. Dra av spetten i baguetterna. Ät genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben